Stolní a jakostní perlivá vína ze Španělska
Perlivá vína bývají širokou veřejností zaměňována za vína šumivá.
Vína chutnají sice velmi podobně, ale příprava je rozdílná.
Zatímco u vín šumivých vzniká oxid uhličitý přirozeným kvašením, tak vína perlivá jsou oxidem uhličitým sycena uměle.
Ten jim dodává tak vytříbenou a svěží chuť, která hladí naše chuťové pohárky.
Jaký je rozdíl mezi šumivými a perlivými víny?
Perlivé víno stejně jako víno šumivé obsahuje oxid uhličitý.
Lidově řečeno „bublinky“. Právě perlivost neboli obsah bublinek je rozhodujícím kritériem při výběru mezi těmito dvěma druhy vín.
Všeobecně je známo, že perlivá vína obsahují menší množství bublinek.
Z čeho se perlivá vína vyrábí?
Perlivá vína jsou vyráběna z nejlepších stolních a jakostních vín ze španělských vinic.
Díky nádechu Španělska, můžete z našich vín cítit svěžest a především lehkost doprovázenou „bublinkami“.
Perlivá vína se hodí pro každou příležitost. Neváhejte a nakupujte.